Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ντροπή για τα Γιάννενα

Οι άθλιοι νεοέλληνες ψευδοαριστεροί σοσιαλιστές, δημοτικοί άρχοντες, μετά την μεταπολίτευση, σαν δήθεν αντιστασιακοί έφεραν τα πάνω κάτω. Παρ' ότι μοναδικός αντιστασιακός ήτο ΜΟΝΟΝ ο Βασιλεύς, κατέστρεψαν και θέλουν να καταστρέψουν κάθε τι το οποίο θυμίζει Βασιλεία και Βασιλέα.
Έτσι, αφού στη Θεσσαλονίκη, από την παραλιακή λεωφόρο, πού ελέγετο Λεωφόρος Στρατηλάτου Κωνσταντίνου και απ' όπου εισήλθε απελευθερωτής της, αφήρεσαν το όνομα του. Το ίδιο συνέβη και σ' άλλες πόλεις της χώρας και τις αντικατέστησαν με ονόματα τρομοκρατών ή αριστερών ή κομμουνιστών κατσαπλιάδων. Στα Γιάννενα που γιόρτασαν πριν λίγες ημέρες την Απελευθέρωση τους (21/2/2013) υπήρχε στο κέντρο της πόλεως η Λεωφόρος Κωνσταντίνου του Ελευθερωτού και την έκαναν Ανδρέα Παπανδρέου, εγγονού του Πολωνού Μινέϊκο, εχθρό του Ελληνισμού. Δηλαδή τα θρυλικά Γιάννενα που τ΄απελευθέρωσε ο Αρχιστράτηγος, Πρίγκιπας Διάδοχος Κωνσταντίνος Α΄ τα εξευτέλισαν και έδωσαν στη λεωφόρο το όνομα ενός αστράτευτου αμερικανού ναύτη. Δεν θα διορθώσει κάποιος αυτή την ασχήμια των Ηπειρωτών; Αξίζουν τα Γιάννενα τέτοιου εξευτελισμού; Την 18/2/2007 η τοπική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" έκανε σχετικό δημοσίευμα. Αποτέλεσμα μηδέν. Τώρα δεν θα υπάρξει ένας ευαίσθητος πατριώτης δήμαρχος να διορθώσει αυτή την ιστορική άδικη ιστορία; Στο παρελθόν υπήρξαν δήμαρχοι, από τη Ν.Δ., αλλά ως συνήθως ύπνοι, αφού γιόρταζαν, μαζί με τους κατσαπλιάδες και τιμούσαν εκτελεσθέντες προδότες κομμουνιστάς και τους έστησαν και άγαλμα (την γνωστή Πρίντζιου). Διαμαρτυρήθηκαν οι φιλότιμοι και πατριώτες Ηπειρώτες, αλλά μάταια, αφού οι δήμαρχοι της πόλεως (ιδία της Ν.Δ.) στερούνται πατριωτικού φιλοτίμου. Θα μας ακούσει κανείς φιλότιμος αρμόδιος;

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΙΔΕΑ

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που είχατε μέσω της μηνιαίας εφημερίδος " Εθνική Ιδέα" να θήξετε το θέμα για την επαναφορά της σωστής ονομασίας της κεντρικής λεωφόρο των Ιωανννίνων σε οδό : " Διαδόχου Κωνσταντίνου , του Ελευθερωτού".
    Χρειάζονται βέβαια και άλλες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο καλός και Ιστορικά δίκαιος στόχος που τιμά τα Γιάννενα και τον αείμνηστο Στρατηλάτη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, Διάδοχο Κων/νο

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάποτε έμενα στα Ιωάννινα, είχα απορρήσει που δεν υπήρχε ούτε σοκάκι με το όνομα του ελευθερωτή της πόλης διαδόχου Κωνσταντίνου. Ντροπή ! Οποία αγνωμοσύνη ! Πάντως έχουν στήσει πελώριο μπρούτζινο άγαλμα του Βενιζέλου (στη Νομαρχία). Βέβαια όταν ο Κωνσταντίνος πολεμούσε, ο Βενιζέλος καθόταν ήσυχα και αναπαυτικά στην Αθήνα. Ακόμα κι αν δεν είσαι φιλοβασιλικός, οφείλεις να είσαι δίκαιος απέναντι στην ιστορία. Ευτυχώς που υπάρχει η προτομή του στο Μπιζάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αμέσως από τους διαχειριστές της σελίδας καθώς και σχόλια με greeklish.

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών