Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η αλήθεια για την καταγωγή του Βασιλέως μας Κωνσταντίνου Β΄


Πολλά είναι αυτά που ακούγονται από δημοσιογραφίσκους και πολιτικά πρόσωπα για την καταγωγή του Βασιλέως μας, Κωνσταντίνου Β΄ προσπαθώντας να ανατρέψουν τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά των Ελλήνων που τάσσονται υπέρ της άμεσης επιστροφής του Βασιλέως πίσω στη Χώρα μετά από 38 συναπτά έτη όπου ο Καραμανλής - του οποίου η καταγωγή είναι ελληνοβουλγαρική - μέσω του νόθου δημοψηφίσματος του απομάκρυνε τον Βασιλέα. 

Η καταγωγή του σημερινού Βασιλέως προέρχεται από τους Βυζαντινούς "Οίκους" των Κομνηνών, των Αγγέλων και των Παλαιολόγων. Οι Μακεδόνες, λόγου χάρη, είχαν συγγενικούς «εξ αίματος» δεσμούς με τους Κομνηνούς, με τους Αγγέλους, με τους Δούκες και με τους Παλαιολόγους. Οι δεσμοί αυτοί δημιουργούνταν με γάμους και με τους κατιόντες, με συνέπεια και οι πέντε αυτοκρατορικοί οίκοι του Βυζαντίου που προαναφέρθηκαν να βρίσκονται - πέρα από κάθε αμφισβήτηση - στις αρχικές ρίζες της δανικής και, κατά επέκταση, της ελληνικής δυναστείας του Γεωργίου Α'.
Παλαιότερος από αυτούς τους οίκους είναι των Μακεδόνων, που πρωτοανήλθαν στο θρόνο το 867 μ.Χ. και που αργότερα ανέπτυξαν συγγενικούς δεσμούς με τη μεταγενέστερη δυναστεία των Κομνηνών, οι οποίοι συνδέθηκαν με τους Αγγέλους και αυτοί με τους εκπροσώπους της τελευταίας δυναστείας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με τους Παλαιολόγους, εκ των οποίων πολλοί κατέφυγαν στις χώρες της Δύσεως και το ελληνικό αίμα πέρασε και σ΄ άλλους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Ο τελευταίος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος - Δραγάσης, είχε αποκτήσει, από την νόμιμη σύζυγο του Σοφία, το μοναχογιό και διάδοχό του στο βυζαντινό στέμμα Ιωάννη Παλαιολόγο. Λίγες ώρες πριν από την πτώση της Βασιλεύουσας και τον ηρωικό, ύστερα από επική πάλη, θάνατο του αυτοκράτορα, η Σοφία παρέδωσε το - δεκατετράχρονο - μοναχοπαίδι της στην πιστή θαλαμηπόλο της Ειρήνη, για να το μεταφέρει με ιστιοφόρο στην Ιταλία, ώστε να μην πέσει στα χέρια των βαρβάρων της Ανατολίας. Ο "χαμένος Διάδοχος" έγινε αξιωματικός και έπειτα από πολλές περιπέτειες έγινε "Βασιλεύς της Δανίας και της Νορβηγίας".
Ο ίδιος ο Παπούλιας είναι αλβανικής καταγωγής, υπέγραψε νόμους και διατάγματα ξεπουλήματος της Ελλάδος, έχει τούρκο γαμπρό και μουσουλμάνες εγγονές και παίρνει περίπου 3 εκ. τον χρόνο. Ο Βασιλεύς είναι Ορθόδοξος, όλη η Βασιλική Οικογένεια είναι Ορθόδοξη, λάμβανε από 27.000 ως 33.000 ευρώ τον χρόνο, υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, Βασιλικό Ναυτικό, Βασιλική Αεροπορία, σε αντίθεση με τον Παπούλια αλλά και τους υπόλοιπους της διαφθοράς που δεν γνωρίζουν ούτε το όπλο να κρατάνε, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ευ.Βενιζέλος που δεν έχει υπηρετήσει την Πατρίδα αλλά θεσμοθετεί νόμους για τις Ενοπλες Δυνάμεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αμέσως από τους διαχειριστές της σελίδας καθώς και σχόλια με greeklish.

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών