Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές Χριστουγέννων

 Ευχόμαστε σ΄ όλους τους Ορθοδόξους Έλληνες τους ενταύθα και απανταχού της γης και σ΄ όλον τον κόσμο υγεία, ευτυχία, πρόοδο και γαλήνη.
Η Γέννησις του Θεανθρώπου ας γίνει και πάλι η αφετηρία για την εσωτερική μας ανάταση και την κοινωνική αναδημιουργία. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ αύριο θα έλθει. Ο ίδιος ο ΘΕΟΣ περνά στην ιστορία δια του Μονογενούς Του Υιού, τον οποίο κυοφορεί μία γυναίκα, η ΠΑΝΑΓΙΑ, καταργώντας έτσι την κατώτερη θέση της γυναίκας. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ αύριο θα έλθει και θα μας δώσει την ελπίδα, το χαμόγελο στα χείλη και την χαρά.
Όμως την ψυχή μας έχει κατακυριεύσει η δυστυχία και ο πόνος για την σημερινή κατάσταση. Πως να ευχηθούμε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, όταν οι συνάνθρωποί μας ή οι γείτονές μας ή και εμείς οι ίδιοι δεν θα έχουμε φαγητό να φάνε ή ρεύμα ή πετρέλαιο για να ζεσταθούμε.
ΑΥΡΙΟ ξημερώνει η ελπίδα, η χαρά, η αλήθεια την οποία ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Ας κατακλύσουμε τις Εκκλησίες για να συμμετέχουμε ενεργά στο 2ο μεγαλύτερο γεγονός της παγκόσμιας Ιστορίας μετά την Ανάσταση του ΧΡΙΣΤΟΥ: την Γέννηση Του, μετέχοντας του Κοινού Ποτηρίου στα Άχραντα Μυστήρια: το Σώμα και το Αίμα του ΧΡΙΣΤΟΥ! Δεν νοούνται ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ χωρίς ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Δεν θα βρούμε τον ΧΡΙΣΤΟ ούτε στα εμπορικά καταστήματα, ούτε στα τηλεοπτικά shows. Θα τον βρούμε στην Εκκλησία και στον εαυτό μας εάν αυτός δεν έχει σχέση με την βολεμένη μας θρησκευτικότητα και τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό μας, αν είναι φιλάνθρωπος και καθαρός.

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών