Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Αφιέρωμα στον Πρίγκιπα Διάδοχο Παύλο Β΄

Ο Πρίγκιπας Διάδοχος Παύλος Β΄της Ελλάδος είναι ο πρωτότοκος γιος του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ της Ελλάδας και της Βασίλλισα Άννας-Μαρίας.

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1967, στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου, Αθήνα την παραμονή της ονομαστικής εορτής του Βασιλέως. Η γέννηση του διαδόχου του ελληνικού Θρόνου αναγγέλθηκε στην Αθήνα με 101 κανονιοβολισμούς από τα πυροβολεία του Λυκαβηττού και της Ναυτικής Διοίκησης στον Πειραιά και με κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών σε όλη την επικράτεια. Ως πρωτότοκος γιος του Βασιλέως της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Β΄ περιβλήθηκε τον βυζαντινό τίτλο του "πορφυρογέννητου", τίτλο που έφεραν μόνο όλα τα τέκνα του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄ και τα τρία πρώτα τέκνα του Βασιλέως Κωνσταντίνου Α΄.
Ο Διάδοχος Παύλος βαπτίστηκε την 29 Ιουνίου 1967, στη Μητρόπολη Αθηνών χριστιανός ορθόδοξος και έλαβε το όνομα του παππού του, Παύλου, πατέρα του Κωνσταντίνου. Ανάδοχοί του ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιπροσωπεία των οποίων εκ τριών υπαξιωματικών των τριών όπλων τέλεσαν το μυστήριο.
Μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου ήταν η μόνιμη έδρα του Κωνσταντίνου, έπειτα από το αποτυχημένο Αντικίνημά του της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η Βασιλική Οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

Παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 1995 στο Λονδίνο την Πριγκίπισσα Μαρία Σαντάλ και απέκτησαν πέντε παιδιά:

    * τη Πριγκίπισσα Μαρία - Ολυμπία (γεν. 25 Ιουλίου 1996, Νέα Υόρκη)
    * τον Πρίγκιπα Κωνσταντίνο - Αλέξιο (γεν. 29 Οκτωβρίου 1998, Νέα Υόρκη)
    * τον Πρίγκιπα Αχιλλέα - Ανδρέα (γεν. 12 Αυγούστου 2000, Νέα Υόρκη)
    * τον Πρίγκιπα Οδυσσέα - Κίμωνα (γεν. 17 Σεπτεμβρίου 2004, Λονδίνο)
    * τον Πρίγκιπα Αριστείδη - Σταύρο (γεν. 29 Ιουνίου 2008, Λος Άντζελες)

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών