Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εάλω η Πόλις


Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα και τους Έλληνες εποχή, ο απανταχού Ελληνισμός θυμάται σήμερα την 559η θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Ήταν Τρίτη 29 Μαΐου 1453, όταν ο σουλτάνος Μωάμεθ Β΄, έμπαινε θριαμβευτής στην Βασιλίδα των πόλεων, και η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαυε να υπάρχει.
Σαν σήμερα πρίν από 91 χρόνια ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Α΄ καθίσταται αρχιστράτηγος του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία για να ολοκληρωθεί η "Μεγάλη Ιδέα" και να έλθει η δικαίωση. Όμως οι προδότες δούλευαν καλά  και επήλθε η Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολουθεί βίντεο στο οποίο παριστάτε ο Μεγαλειότατος Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄μαζί με τον Διάδοχο Παύλο Β΄ και τον Πρίγκιπα Νικόλαο σε επίσκεψη τους στην Κωνσταντινούπολη το 1991
http://www.youtube.com/watch?v=pJJgZx-Ygas&feature=yout

Συνέντευξη του Βασιλέως Κωνσταντίνου στην Christiane Amanpour


Στις 15/05/2012, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος παραχώρησε συνέντευξη στην Christiane Amanpour, η οποία μεταδόθηκε την ίδια ημέρα από τον τηλεοπτικό σταθμό CNN.
Στη συνέντευξη ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική κρίση καθώς και για την πολιτική αστάθεια που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Για να παρακολουθήσετε την συνέντευξη χρησιμοποιήστε τον παρόντα σύνδεσμοhttp://edition.cnn.com/video/standard.html?/video/bestoftv/2012/05/16/b-amanpour-greece-konstantine-debt-eurozone.cnn

Συνέντευξη του Πρίγκιπα Παύλου στο Bloomberg

Ο Διάδοχος Παύλος μιλάει για τα νέα δεδομένα στον ελλαδικό χώρο


'' Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ γιατί το κόστος της εξόδου θα ήταν μεγαλύτερο από τον πόνο που αποφέρουν τα μέτρα λιτότητας ''
Ο Πρίγκιπας Παύλος μίλησε στην εκπομπή 'City Central' της Φρανσίν Λακουά, που προβάλλεται στο κανάλι Bloomberg Television.
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Πρίγκιπα Διαδόχου Παύλου Β΄
http://www.bloomberg.com/video/93428391-greece-must-stay-in-euro-zone-greek-prince-pavlos.html

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών