Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Επέστρεψε στη Σερβία ο Βασιλεύς Πέτρος Β΄

43 χρόνια μετά τον θάνατο του και 72 χρόνια απο την τελευταία του στιγμή στη Σερβία, ο Βασιλεύς Πέτρος Β΄ της Σερβίας επέστρεψε στην πατρίδα του.
Ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους μετά την Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα των Ανακτόρων: "Ο Βασιλεύς έλειπε από τη Σερβία στην οποία εκείνος ήταν ο ενοποιητικός των πολιτών. Περίπου πρίν 10 χρόνια κανείς δε θα πίστευε οτι ο Βασιλεύς Πέτρος Β΄ ο οποίος στερείτο όλων των δικαιωμάτων του θα επέστρεφε επίσημα στη χώρα του και να τον καλωσορίζει ξανά ως Βασιλέα της Σερβίας"
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ντάτσιτς δήλωσε και εκείνος ότι η εκδήλωση αυτή συμβάλει στη δημιουργία της εθνικής ενότητας του κράτους

Τα λείψανα του Βασιλέως, Πέτρου Β΄, έφθασαν σήμερα το απόγευμα, στις 15 και 30, από τις ΗΠΑ στο Βελιγράδι, και μεταφέρθηκαν στα Λευκά Ανάκτορα, στη συνοικία Dedinje, όπου θα παραμείνουν στο παρεκκλήση της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, μέχρι την κηδεία τους στην οικογενειακή κρύπτη στον τόπο Oplenac, στην καρδιά της Σερβίας.
Ο Βασιλέυς Πέτρος ο Δεύτερος, στις 20 Μαρτίου 1944 παντρέυθηκε την Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, κόρη του Βασιλέως Αλέξανδρου Α΄ των Ελλήνων και της Πριγκίπισσας Ασπασίας Μάνου.
Απέκτισαν ένα γιό, τον (σημερινό) Πρίγκιπα Διάδοχο Αλέξανδρο Β΄. Η Πριγκίπισσα των Ελλήνων και Βασίλισσα των Σέρβων, Αλεξάνδρα γέννησε τον Αλέξανδρο στη σουίτα 212 του ξενοδοχείου Κλάριτζις, στο Λονδίνο. Η βρετανική κυβέρνηση ανακήρυξε τη σουίτα, κατά τη διάρκεια του τοκετού, Γιουγκοσλαβικό έδαφος, προκειμένου να γεννηθεί ο διάδοχος σε πάτρια εδάφη.

Ας καταλάβουν κάποιοι πως η Βασιλεία ΕΝΩΝΕΙ, δεν διχάζει τον Λαό

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών