Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

1998: Η Βασιλική οικογένεια κοντά στην ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ.


Το διήμερο 21-23 Απριλίου 1998, η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. έπαιζε στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης διεκδικώντας το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Η άλλοτε Βασίλισσα του μπάσκετ, μετά απο χρόνια στην αφάνεια, είχε ανακάμψει και με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, έδινε το σπουδαιότερο αγώνα της Ιστορίας της, 30 χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων του Απρίλιο-τι σύμπτωση-του 1968.

Του Μάρκου Τσάκα
Η φιλία του Πρίγκιπα Νικόλαου με τον γνωστό ΑΕΚτζή Νάσο Θανόπουλο, που αργότερα έγιναν και κουμπάροι, έφερε στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης τον ίδιο τον Πρίγκιπα Νικόλα, αλλά και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, την Πριγκίπισσα Αλεξία, που έμενε άλλωστε εκείνη την εποχή στη Βαρκελώνη, αλλά και τον μικρό Πρίγκιπα Φίλιππο. Για την ιστορία, να πούμε ότι η φωτογραφία προέρχεται απο την εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (προσωπικό αρχείο Μάρκου Τσάκα). Η Α.Ε.Κ. αν και νίκησε στον ημιτελικό με 69-66 την Μπένεττον του μεγάλου Ζέλεμιρ Ομπράντοβιτς, έχασε στον τελικό από την Κίντερ του Ετόρε Μεσίνα με 58-44.

Είναι η πρώτη φορά που είδαμε μέλη της Ελληνικής Βασιλικής οικογένειας αλλά και τον ίδιο το Βασιλέα, να υποστηρίζουν ανοιχτά κάποια Ελληνική ομάδα. Είναι γνωστή βέβαια η προτίμηση του Πρίγκιπα Διαδόχου Παύλου για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον έχουμε δεί ποτέ να "χρωματίζεται" δημοσίως.
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ στο Γ. Καραϊσκάκης



Τα χρόνια που ακολούθησαν, με την επιστροφή της Βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα, ο Πρίγκιπας Νικόλαος με τη σύζυγο του Πριγκίπισσα Τατιάνα βρέθηκαν τουλάχιστον μια φορά στο ΟΑΚΑ παρέα με τον Νάσο Θανόπουλο για να δουν παιχνίδι της Α.Ε.Κ., ενώ και ο Βασιλεύς έδωσε το "παρών" σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.


Πηγή: www.royalchronicles.gr

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών