Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η κηδεία του Στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή (Φωτογραφίες & Video)

Από τις 10.00 το πρωί στο Α΄ Νεκροταφείο συγκεντρώθηκε και πλήθος κόσμου , ανάμεσά τους κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και μέλη του Εθνικού Μετώπου. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κηδεία ήταν «Δόξα και Τιμή στον Νίκο Ντερτιλή», «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες προδότες πολιτικοί» «Να εκτελεστούν οι πολιτικοί στου Γουδί» κ.α. Τον Νικόλαο Ντερτιλή λίγο πριν τον αφήσουν στην τελευταία του κατοικία, τον αποχαιρέτησαν με πυροβολισμούς...
Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα λόγια του Μητροπολίτη Αβρόσιου, που τέλεσε την κηδεία και ιδιαίτερα όταν παρομοίασε τον Νικόλαο Ντερτιλή με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη: «Ο Σωκράτης τελείωσε τη ζωή του με κώνειο, ο Κολοκοτρώνης στη φυλακή και ο στρατηγός Ντερτιλής στη φυλακή, χωρίς να μπορεί να μετάσχει στην κηδεία του παιδιού του. Εις την εκκλησία έχουμε μάρτυρες. Εις την πατρίδα έχουμε ήρωες. Εγώ θα σε έλεγα μάρτυρα της πατρίδος».

Όταν ακούστηκαν χειροκροτήματα από το πλήθος κόσμου για τα λόγια του μητροπολίτη εκείνος παρακάλεσε να σταματήσουν.

«Είμαι σήμερα εδώ για να τιμήσω έναν ήρωα που ήτανε ήρωας μέχρι τα τελευταία του στα γηρατειά του. (Χειροκρότημα) Παρακαλώ, μην χειροκροτείτε. Δεν θα το ήθελα αυτό. Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Εγώ μιλάω σαν παππάς και σαν Έλληνας. Θα με κατακρεουργήσουν σε λίγο τα μέσα ενημερώσεως. Θα πουν ό,τι θέλουν. Δεν χρειάζεται... (πάλι χειροκρότημα) Σας παρακάλεσα... Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο. Έλληνας είμαι»!

«Παρακαλώ, Ο στρατηγός δεν ήθελε χειροκροτήματα, δεν ήθελε έργα. Τα χειροκροτήματα είναι για άλλους δεν είναι για τον στρατηγό. Δεν μπορώ να πω τίποτα, με κάλυψε ο Αμβρόσιος σε όλα. Στρατηγέ συνεπαναστάτα, Ντερτιλή Νικόλαε. Ελεύθερος θυμάμαι που μας έλεγες να είσαστε πάντοτε όρθιοι. Τα μάτια σας στα σύνορα».

ΠΗΓΗ: makeleio.gr
                                                                 Οι Φωτογραφίες 






Τα Βίντεο



2 σχόλια:

  1. http://vasileiaellada.blogspot.gr/ To νέο μπλογκ που ονομάζεται "Η Βασιλεία στην Νεώτερη Ελλάδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφημείστε μέσω του facebook σας την δημοσκόπηση για την μορφή του πολιτεύματος: Πολιτεύματα - Galop.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αμέσως από τους διαχειριστές της σελίδας καθώς και σχόλια με greeklish.

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών