Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πόλεμος στην Ορθοδοξία

Σήμερα όλος τυχαίος ακούγοντας ραδιόφωνο βρέθηκα στη συχνότητα του Real Fm και συγκεκριμένα στην εκπομπή του κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου όπου σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία το 50% του μισθού των κληρικών θα συμβάλλεται πλέον από την Εκκλησία και το άλλο μισό βέβαια από το κράτος. Ο εν λόγω κύριος ζήτησε από τους ακροατές του να σχολιάσουν την απόφαση αυτή θετικά ή αρνητικά αιτιολογώντας φυσικά τα λεγόμενα τους. Οπως ήταν αναμενόμενο οι ακροατές στη συντριπτική τους πλειοψηφία δυσαρεστήθηκαν με αυτή την απόφαση υπήρχαν όμως και γνώμες αριστερών "προοδευτικών" Ελλήνων που τασσόταν υπέρ της αποφάσεως.
Κάποιος κύριος σχολιάζοντας την ενέργεια της κυβερνήσεως είπε τα εξής: Στην Ελλάδα έχουμε ανεξιθρησκεία, ο καθένας αν θέλει πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει, είναι σωστέ η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση. Πρέπει η κάθε Εκκλησία (Εννοούσε οποιαδήποτε θρησκεία υπάρχει στην χώρα) πρέπει να πληρώνει εξολοκλήρου τους κληρικούς της χωρίς να επιβαρύνονται και οι πιστοί των άλλων θρησκειών. 
Μετά από την κατάργηση όλων των Θεσμών που ενοχλούσαν, όπως το Θεσμό της Βασιλευομένης Δημοκρατίας, σειρά έχει και η επικρατούσα θρησκεία των Ελλήνων που επί 400 χρόνια σκλαβιάς, βασανισμών και διωγμών κατάφερε να επιβιώσει και να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές Ελλήνων την Πίστη στον Αληθινό Θεό.
Μετά από αυτό που διαβάσατε φίλες και φίλοι βγάλατε όλοι τα συμπεράσματα σας για τα σχέδια τους στην πλήρη εξαφάνιση του Εθνους και τον τρομερό ανθελλινισμό που επικρατεί σε θέσεις "κλειδιά" όπως των ΜΜΕ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θυμίσουμε στην κυβέρνηση αρχικά που υποτίθεται εκπροσωπεί το σύνολο του Ελληνικού Λαού ότι η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν κοινωνική όπως φρόντισε πολύ καλά ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι να προπαγανδίσει, ήταν Επανάσταση του Γένους στην καταπίεση που δεχόταν από τους Οθωμανούς, ήταν δηλαδή Θρησκευτικός και Εθνικοαπελευθερωτικός.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΕΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 


"Η μισθοδοσία των κληρικών καταβάλλεται από το Δημόσιο ως συμβατική υποχρέωσή του, την οποία ανέλαβε από το 1833 έναντι της Εκκλησίας, εφόσον το 65% (2/3) της τότε αγροτικής και αστικής ακίνητης περιουσίας Της περιήλθε σε αυτό. Έκτοτε και έως σήμερα, το 96% της εναπομείνασας ως άνω περιουσίας έχει - μονομερώς (με διάφορους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας) ή με δωρεές της Εκκλησίας - περιέλθει επίσης στο Δημόσιο. Οι μεγαλύτερες μαζικές παραχωρήσεις αγροτικών ακινήτων της Εκκλησίας στο Κράτος έγιναν προς αρωγή των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922), καθώς και των ακτημόνων καλλιεργητών μετά το 1945. Τα σημαντικότερα δε δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας (ακαδημαϊκά ιδρύματα, νοσοκομεία κ.ά.) έχουν ανεγερθεί σε ακίνητα, που παραχωρήθηκαν δωρεάν από την Εκκλησία για τον σκοπό αυτό", τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.

Και προσθέτει: "Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελείται από δασικές εκτάσεις, στις οποίες δεν επιτρέπεται, κατά το ελληνικό Σύνταγμα, καμία μεταβολή του προορισμού και της χρήσης τους, και από λίγα αστικά ακίνητα, στα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επιβληθεί από το κράτος ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις για να καταστούν κοινόχρηστοι χώροι, χωρίς όμως τα νομικά πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να έχουν αποζημιωθεί γι΄ αυτές, ελλείψει χρηματικών πόρων των Δήμων".
Η κυβέρνηση έχει, πάντως, αποκλείσει ήδη την πρόταση του ΚΕΠΕ για συμμετοχή της Εκκλησίας στη μισθοδοσία των κληρικών.

Εγγυητής της ανάτασης του Εθνους είναι μόνο ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ & η Βασιλική Οικογένεια 

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ!

    http://rthodoxiapatridavasileia.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αμέσως από τους διαχειριστές της σελίδας καθώς και σχόλια με greeklish.

η φωτογραφια της ημερας

η φωτογραφια της ημερας
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ σε περιοδεία του στην πόλη των Σερρών